KLASSIEK EN MODERNE KLANKKASTEN


Er is de klassieke lijn. Volledig edelhouten klankkasten met gebogen lijnen en ingefreesd membraam rond de stemvork. Prachtige kasten met tijdloze uitstraling echter bewerkelijk om te bouwen. De moderne lijn is recht van vorm en heeft een wit trespa boven en onderblad en houten of bamboe zijkanten.

Onder een voorbeeld van een klassieke klankkast voor 528 Hertz. De kast is gebouwd met een roodbruin jatoba boven en onderblad en met panga zijkanten. De ring onder de stemvork is altijd van ebbenhout. De klant bepaalt mede de gewenste houtkleur en afwerking. Vanwege kostenbesparing en bescherming van het milieu wordt bij voorkeur met resthout gewerkt. Hierdoor kan de keuze beperkt zijn. Roodbruine en donker bruine houtsoorten zijn altijd op voorraad.
Het voorbeeld van een moderne kast is een 440 Hertz in een speciale uitvoering. Bovenblad is melkwit trespa en onderblad van bordeauxrood trespa. De zijkanten zijn gemaakt van eeuwenoud eiken. Standaard is boven en onderblad gebroken wit trespa en de zijkanten van bamboe of roodbruin hout.